Ja és aquí, ha arribat amb el fred i vent característics de la tardor, però també cal dir-ho, amb un dia de gresca per a tothom que hi vulgui. Sí, sens dubte estem parlant de la Castanyada, la festa per excel.lència de la tardor, cel.lebrada entre l'últim dia d'Octubre (31 d'Octubre) i el primer de Novembre, aquest últim més conegut com el dia de Tots Sants, on és tradició anar al cementiri per a recordar als difunts obsequiant-los amb un/s ram/s de flors.
El dia anterior, la Castanyada, es porta a terme anant pels carrers on hi ha instal.lats uns bidons oberts per la part superior, coberta amb una reixa, damunt de la qual es dipositen les castanyes que s'aniràn torrant gràcies al foc que hi ha a sota, dins el bidó, i que després s'emboliquen amb una paperina i ja estàn llestes per menjar com si fossin crispetes, però això si : s'han de pel.lar ja que tenen una closca molt dura. Tampoc ens em d'oblidar de que per als que siguin intol.lerants o simplement no els hi agradin les castanyes hi a altres tipus de aliments típics d'aquestes dates, com ara els dolços panellets (boles de massa de patata, ou, sucre i ametlla recobertes normalment de pinyons), els saborosos moniatos (un tubercle de la família de la patata però de color ataronjat-vermellós i de gust dolç) i com a beguda un bon vi dolç com ara el Moscatell.
No hay comentarios:
Publicar un comentario